Rabobank verrast Boerderijmuseum

OLDEBROEK – Een warm applaus was er zaterdag 19 september na afloop van het unieke concert van organist Dick Sanderman en harpiste Regina Ederveen in de Schutstal van het Boerderijmuseum in Oldebroek. Het was een bijzonder concert omdat een optreden met twee van dit soort harmoniums en twee harpen “zeer zeldzaam” is.

Het oudste harmonium van het Boerderijmuseum dateert uit 1860. Kortgeleden is dit harmonium door Rinze Witteveen gerestaureerd, dankzij een gift van de Rabobank Noord Veluwe. Uit handen van directievoorzitter Gerrit Wielink van de Rabobank kreeg voorzitter Marinus Hein van Boerderijmuseum ‘De Bovenstreek’ zaterdagmiddag een cheque van 2500 euro uitgereikt. Deze cheque was bedoeld voor de restauratie van het harmonium.

Dick Sanderman en Regina Ederveen leefden zich zaterdagmiddag uit op de twee harmoniums en de twee harpen. Marinus Hein zegt blij te zijn dat de muziekinstrumenten niet alleen maar ‘stof vangen’, maar nu ook bespeelbaar zijn voor concerten. Dick Sanderman speelde solo, Regina Ederveen eveneens (op verschillende harpen) en er werden duetten ten gehore gebracht van originele muziek voor harp en harmonium. Kortom: een boeiend concert met veel muzikale variatie en prachtige melodieën.

Rabocheque

Directievoorzitter Gerrit Wierlink (rechts) van de Rabobank Noord Veluwe overhandigt de cheque van 2500 euro aan voorzitter Marinus Hein van het Boerderijmuseum.

 

Reacties zijn gesloten.